Windows XP

Wat betekent dit voor u?

Sinds 8 april 2014 is Microsoft definitief gestopt met de ondersteuning van Windows-XP en is het niet meer veilig om met dit besturingsprogramma op Internet te gaan.

Na ruim 12 jaar stopt Microsoft met het onderhoud van het besturingssysteem Windows XP. Vanaf die datum zal je geen automatische beveiligingsupdates voor je Windows XP computer meer ontvangen. Dat heeft onder meer gevolgen voor de bescherming van je persoonlijke gegevens. Ook biedt Microsoft voor Windows XP geen drivers meer aan voor nieuwe randapparatuur zoals printers en camera’s.

Microsoft is ook gestopt met het beschikbaar stellen van Microsoft Security Essentials voor Windows XP. Als Microsoft Security Essentials al op je pc was geïnstalleerd, blijf je gedurende korte tijd updates voor het identificeren van malware op je pc ontvangen. Maar onthoudt dat Microsoft Security Essentials (of ieder ander antivirusprogramma) een beperkt effect heeft op pc’s waarop de laatste beveiligingsupdates niet zijn geïnstalleerd. Dit betekent dat pc’s met Windows XP niet veilig zijn en risico lopen geïnfecteerd te raken.

Wat betekent het dat Windows XP niet meer wordt ondersteund?

Vanaf 8 april krijg je dus geen wekelijkse beveiligingsupdates meer om je Windows XP computer te beschermen tegen virussen, spyware en andere schadelijke software. Daardoor loop je extra risico en daar kun je in de toekomst problemen van ondervinden.
De risico’s doen zich met name voor wanneer je online gaat. Internetbankieren, je belastingaangifte doen of online winkelen – dat alles kan per 8 april een extra veiligheidsrisico inhouden. Ook USB-sticks worden niet meer gecontroleerd op de nieuwste malware.

Wat wordt er van mij verwacht?

Microsoft adviseert om na 8 april niet meer online te gaan met een Windows XP computer. Wil je gebruik blijven maken van internet op je pc, dan kun je overstappen op een nieuwere versie van het Windows besturingssysteem.

Overige bronnen:

nu.nl Klik hier
rabobank.nl klik hier
telegraaf.nl Klik hier
google.nl Klik hier

Advies?

Heeft u advies nodig, neem dan contact met ons op.
Wij helpen u graag, zodat u in de toekomst ook kunt blijven werken met de pc.
Dit kan via: support@bootsystems.nl
Of bellen met: 088 77 77 509